onsdag 16 februari 2011

Mobilen avslöjar din surftid - Affärsvärlden

Mobilen avslöjar din surftid - Affärsvärlden

Skärmstorleken och operativsystemet påverkar hur du surfar.
En ny undersökning visar att ägare till Google-mobiler surfar allra mest.
Facebook är populärast bland Symbian-ägare.


Trots hypen kring Iphone är det personer som äger en mobil med Googles operativsystem Android som surfar allra mest.

I snitt surfar en Google-ägare in på 9,1 webbsidor varje dag. Det kan jämföras med Iphone-användare som i snitt tittar på 8 sajter per dag.

Har man en Blackberry är det vanligt att man går in på 5,7 sajter och de som använder Nokias operativsystem Symbian brukar titta in på 5,2 sidor varje dag.

Man ska komma ihåg att Symbians operativsystem inte bara finns i Nokias-modeller utan även hos en del mobiler som tillverkas av bland annat Samsung och Sony Ericsson.

Undersökningen har gjorts av GfK Network Intelligence. Bolaget har analyserat användarnas beteende via operatörernas IP-trafik.

Storleken på skärmen bidrar starkt till att vi surfar mer. Om skärmen var under 2 tum, gjorde användaren i snitt bara 2,8 besök per dag. Var skärmen större än 4 tum ökade surfningen markant till 10,4 besök per dag och användare.

Undersökningen visar också att sociala nätverkssajter är fortsatt mycket populära. 28 procent av de som var med i undersökningen besökte en social nätverksajt.

24 procent av alla besök i en Symbian-telefon gick till Facebook. För Iphone-användarna var den siffran 17 procent, 16 procent för Blackberry-användare och 13 procent för Android-användare.

Av: Yvonne Edenholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar