tisdag 22 februari 2011

Operatörer vill ha NFC-inflytande - Mobil.se

Operatörer vill ha NFC-inflytande - Mobil.se
Flera av de stora operatörerna försöker skaffa sig positioner inför en förväntad efterfrågan på NFC-tjänster.
Man vill skapa en standard där sim-kort används för att garantera säkerheten.

Genom branschorganisationen GSM Association försöker fler av de stora operatörerna nu att försäkra sig om en framskjuten position när marknaden för NFC-tjänster tar fart.

Orange, SK Telecom, Telefonica, Vodafone och Telenor hör till de operatörer som uppger att man ska erbjuda NFC-tjänster och att man planerar att lansera dessa på de första marknaderna under 2012.

I ett pressmeddelande från GSM Association redogörs för operatörernas planer samtidigt som organisationen talar om att man tänker ta fram certifieringar och testprocedurer för att försäkra sig om att NFC-tjänsterna ska fungera oavsett var i världen man befinner sig och vilken typ av telefon man har.

Enligt GSM Association ska operatörerna ta fram en gemensam standard där man använder sig av sim-kort för att se till att betalningar med mobilen görs av rätt person och på ett säkert sätt.

Som ett alternativ till att använda sim-kort och uppgifter om användarna som är kopplade till kortet finns möjligheter att sköta säkerheten med hjälp av appar i telefonen. Den sortens lösningar skulle ge operatörerna mindre inflytande och det skulle bli lättare för telefontillverkare, eller mjukvaruföretag som Google, att lansera sina egna NFC-lösningar utan att operatörerna får något inflytande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar