torsdag 17 februari 2011

Vilken android-mobil har bästa kameran? - Mobil.se

Vilken android-mobil har bästa kameran? - Mobil.se

Vinnare

Android kameratest vinnare

När poängen ska summeras kan konstateras att ingen av telefonmodellerna i testet har fått annat än ganska mediokra sammantagna poäng. Det tycks som det är svårt att tillverka en riktigt bra allround-kamera bland Android-mobilerna. Galaxy S:en må vara sämst vad gäller mörkerfotografering men ger bäst videokvalitet under bra ljusförhållanden. Inte heller att underskatta är prislappen för telefonerna. Sony Ericsson X10 Mini, som placerar sig i mitten av testen poängmässigt, ligger en bra bit under de andra prismässigt och blir därför utsedd till bästa köp. Kameratelefonens främsta nackdel är avsaknaden av videoinspelning i hd-upplösning.

Bäst i test blev till slut HTC Desire HD som plockar hem en väldigt knapp poängseger framför Nexus S, vars främsta nackdel är att den inte stöder filminspelning i hd-format. HTC Desire HD har mycket goda inställningsmöjligheter och de dubbla led-lamporna ger klart bäst mörkerbilder i testet vilket drar upp betyget. Videoinspelningen med kameran är bra utan att vara utmärkande och vad gäller vanliga stillbilder blir det en medelmåttig trea som betyg. Betyget för stillbilder dras samtidigt ner av den ibland påträngande tydliga digitala efterbehandlingen av bilderna.

I en tidigare artikel testade vi kameratelefoner där plattformen inte var begränsad till bara Android. Det är bara att konstatera att det än så länge inte finns någon riktigt bra kameratelefon bland Android-lurarna. Ingen av telefonerna i det här testet kommer nämligen upp i samma klass som exempelvis Iphone 4 eller Nokia N8 när det gäller fotograferingsegenskaperna.

Android kameratest tabell

Klicka på tabellen för läsbar upplösning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar