fredag 4 mars 2011

Jobs överraskade mest när Ipad 2 släpptes - NyTeknik

Jobs överraskade mest när Ipad 2 släpptes - NyTeknik

I går släpptes Apples nya surfplatta Ipad 2 men det som överraskade mest var att bolagets sjukskrivne Steve Jobs klev upp på scenen.

Så här ser nya Ipad 2 ut.

Så här ser nya Ipad 2 ut.

Taggar

Steve Jobs var tunn och märkt av sin sjukdom men presenterade stolt Ipad 2, uppföljaren till den hypade surfplattan.

Det var inte så många nyheter som sades men bland de viktigaste nyheterna fanns en snabbare processor, förbättrad grafik och två kameror en fram och en bak. Kamerorna har stöd för Photobooth. Det är något som tidigare bara funnits på Apples datorer. Här finns också en videosamtalsfunktion.

Enligt Steve Jobs ska det gå nio gånger snabbare att surfa med den nya Ipad. Anledningen till det är att Ipad har en dualcore-processor. Det är den första surfplattan med den processorn.

Den nya surfplattan är en tredjedel lättare än föregångaren, det handlar om runt 100 gram. Den är också 8,8 millimeter. Batteritiden ska ligga på runt 10 timmar. Den ska gå att köpa som både vit och svart.

Under presentationen presenterade Apple också två egna appar i form av Apples program Imovie och Garage band.

En nyhet var också en sladd som gör att du kan spela upp filmer, appar eller videor på din hdtv.

Redan den 11 mars kommer det gå att köpa den nya surfplattan i USA. Priset kommer att variera mellan 499 och 829 dollar. Men det dröjer inte länge förrän resten av världen kommer att kunna köpa den. Resten av världen ska ha den i butiker från och med den 25 mars. Vad den kommer kosta i Sverige är för tidigt att säga.

Under eventet berättade Jobs att företaget sålt 15 miljoner Ipad på nio månader och det finns redan nu 65 000 appar som är anpassade för surfplattan.

Något som inte nämndes var om den klara flash, den teknik som många sajter använder för filmer och tv-program. Något som Apple kritiserats för men som företaget hittills valt att bojkotta.

Av: Yvonne Edenholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar