tisdag 1 mars 2011

Sony Ericsson: Vi ska bli störst på Android - Affärsvärlden

Sony Ericsson: Vi ska bli störst på Android - Affärsvärlden

Sony Ericssons vd Bert Nordberg säger att bolaget nu siktar på att bli störst inom Androidbaserade telefoner.

Sony Ericsson siktar på att nå en marknadsandel på åtminstone 25 procent inom Androidbaserade mobiltelefoner. Den nuvarande andelen är 14 procent.

Det sade Sony Ericssons vd Bert Nordberg i en intervju med Bloomberg News på tisdagen i Peking, utan att uppge någon tidsram när målet ska nås.

För att nå målet att bli störst inom Android avser Sony Ericsson att anställa utvecklare i USA och Kina.

Enligt Bert Nordberg har tillväxten inom jobb varit i Peking och Kalifornien sedan han tog över vd-posten 2009 och centret för mobilindustrin har förflyttats från Europa till den amerikanska västkusten. Vidare uppgav han att Sony Ericsson kommer att lansera minst ytterligare fyra mobiltelefoner under 2011.

Bolagets nya produkter lanseras allt mer först i USA eftersom landet representerar cirka 45 procent av marknaden för Androidbaserade mobiltelefoner.

- Marknaden har förändrats. Vi ser att många av våra produkters utrullning först är på den amerikanska marknaden eller parallellt med den globala marknaden, sade Bert Nordberg.

Tidigare har utrullningen i USA alltid skett vid en senare tidpunkt. Enligt Bert Nordberg är det en förändring som kräver investeringar.

Av: Direkt / Affärsvärlden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar