lördag 5 mars 2011

Test av LG Optimus 2X | Swedroid

Test av LG Optimus 2X | Swedroid

Modell: LG Optimus 2X
Operativsystem: Android 2.2.1/FroYo med LG:s gränssnitt
Tillgänglighet: I butiker
Pris: Cirka 5 000 kronor inklusive moms
Hemsida/specifikationer: LG, Phone Arena
Operatörer:
Telia
Tre
Halebop

Introduktion
Till skillnad från tidigare Android-telefoner från LG, där både pris och likaså utrustningsnivå varit blygsam, satsar det koreanska bolaget på det senaste i hårdvaruväg med nylanserade Optimus 2X. LG är först i världen med att skeppa en androidtelefon som bygger på Nvidias Tegra 2-plattform och kan därmed skryta med att vara ensamma på marknaden om dubbla processorkärnor med en klockfrekvens på 2x1GHz samt en kraftfull grafikdel ur Nvidias GeForce-serie; detta till ett introduktionspris om strax 5 000kr.

Med en relativt aggressiv prissättning och den allra senaste hårdvaran söker LG ge high-end telefoner som Google Nexus S och Desire HD en rejäl omgång, och vi ämnar i den här testkörningen se om LG har lyckats. Är Optimus 2X precis så bra som specifikationerna antyder?

Utöver en toppmodern hårdvaruplattform har LG utrustat Optimus 2X med en 4″ stor WVGA-upplöst (480x800 pixlar) kapacitiv skärm med stöd för 16,7 miljoner färgnyanser, 512MB RAM, 8GB inbyggt flash-minne, en kamera i fronten på 2MP samt en på baksidan med en upplösning på 8MP. Det är dessutom första gången vi testar en telefon med micro-HDMI-utgång, där innehållet på telefonen kan speglas till en TV-apparat eller projektor med full HD-upplösning/1080p.

......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar