tisdag 1 mars 2011

Tio köpvärda aktier i mars

Tio köpvärda aktier i mars

AKTIETIPS: Vi räknar med att de närmaste sex månaderna bli lite trevligare på börsen än vad starten på året hittills varit. Vi tar in ett verkstadsbolag samt ett byggbolag bland våra favoriter. Här är våra tio köpvärda aktier i mars.

Aktie Sandvik
Kurs vid analystillfället 121.6
Senast betalt 120.2
Kursförändring -1.2%

Oväntat stora effekter av valutor och råvarupriser satte spår i framför allt verkstadsbolagens bokslutsrapporter. Ovanligt många besvikelser i rapportfloden tyngde hela börsen under februari som, trots en återhämtning de sista dagarna, slutade på minus 1,7 procent för månaden.

Som sagt har vi redan fått se en viss rekyl efter den tunga inledningen på året och vi tror att mars månad blir bättre och laddar vår tio köpvärda-lista med ett par mer offensiva kort.

Ut åker Elekta och Loomis. Det är två bra bolag och fina aktier, men de är något för defensiva för att kvala in bland våra absoluta favoriter för tillfället. In kommer istället NCC och Sandvik.

Här är våra tio köpvärda aktier i februari, på 6-12 månaders sikt. Risknivån är medel. Bakom varje bolag finns en analys som är aktuell, oavsett publiceringsdatum.

Sandvik: Efterfrågan på Sandviks produkter är urstark för tillfället och orderingången ökar kraftigt. Trots oro kring lönsamheten väljer vi därför att rekommendera Köp. Läs hela analysen här.

NCC: Byggbolaget NCC har tagit för vana att överraska positivt med sina rapporter. Det gällde även det fjärde kvartalet. Bolaget är sencykliskt och har sin bästa tid framför sig. Läs hela analysen här.

Proffice: Bemanningsföretaget steg ordentligt under december, men har fallit tillbaka från toppnoteringar kring 38 kronor. Det kan vara ett bra tillfälle att kliva på aktien. Bolaget har extremt gynnsamma tillväxtförutsättningar just nu. Läs hela analysen här.

Balder: Fastighetsbolagen har gått starkt under året och det börjar komma en del transaktioner i sektorn, vilket brukar ge mer bränsle åt aktiekurserna. Då fastighetsaktier ofta går bra mellan rapporterna är det ett bra tillfälle att ta in aktien nu före nästa rapportperiod. Läs hela analysen här.

Enquest: Med nuvarande eller högre oljepris blir Enquest en kassako de kommande åren. Vi ser tre scenarion för bolaget: Det växer aggressivt, ger väldigt höga utdelningar eller blir uppköpt. Läs hela analysen här.

Nolato:Plastföretaget Nolato har expanderat mot kunder inom läkemedelsindustrin och minskar därmed risken med stort beroende av mobiltelefontillverkarna. Bolagets värdering är attraktiv, och vi rekommenderar köp. Läs hela analysen här.

Atlas Copco: Atlas Copco är troligtvis Sveriges mest välskötta verkstadskoncern, med världsledande positioner inom gruvnäring och infrastruktur. Trots att aktien gått urstarkt på börsen i år ser vi ett fortsatt köpläge. Läs hela analysen här.

Stora Enso: Skogsbolaget Stora Enso har för de kommande ett till två åren en mycket fördelaktig produktmix som kommer att understödja bra marginaler över en cykel. Vi rekommenderar köp. Läs hela analysen här.

Swedol: Järnhandelskedjan Swedol fortsätter att segla i stark medvind. Tillväxten för 2010 uppgick till knappt 26 procent. Priset på aktien är inte heller högt för att vara ett bolag som klarade konjunkturnedgången mycket bra och som växer som Swedol gör för tillfället. Läs hela analysen här.

SSAB: Nu är tiden inne för att köpa SSAB-aktien. Det finns många tecken på att konjunkturen förbättras och det bara måste leda till stigande volymer och högre stålpriser. Vi ser köpläge. Läs hela analysen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar