torsdag 28 juni 2012

Google ger sig in i plattkriget - Computer Sweden

Google ger sig in i plattkriget - Computer Sweden

Googles nya Nexus 7 utmanar Amazons Kindle Fire med ett attraktivt pris och bra prestanda.  

Som väntat lanserade Google i går företagets nya surfplatta, Nexus 7, under utvecklarkonferensen Google I/O. Nexus 7 kan beställas redan nu och kommer att skeppas i USA, Kanada, Storbritannien och Australien i mitten av juli. Leveranser till övriga länder är fortfarande okänt.

Priset för modellen med åtta gigabyte lagringsutrymme är 199 dollar (cirka 1 400 kronor), samma pris som Amazons Kindle Fire. Den större modellen med 16 gigabyte lagringsutrymme kostar 249 dollar (cirka 1 750 kronor).

Den 340 gram lätta surfplattan har en sju tums bakbelyst ips-bildskärm med en upplösning på 1 280 x 800 pixlar. Processorn är Nvidias Tegra 3-processor med fyra kärnor och arbetsminnet är på en gigabyte. Operativsystemet är Android 4.1 Jelly Bean som även släpps nästa månad.

Nexus 7 har även en kamera på framsidan med en upplösning på 1,2 megapixel som främst är tänkt att användas för videosamtal. Batteritiden enligt Google är upp till åtta timmar av aktivt användande.

Bland de övriga specifikationerna märks trådlöst nätverk enligt 802.11 b/g/n, bluetooth, nfc-krets, accelerometer, gps, magnetometer och gyroskop.

Google beskriver sin surfplatta som ett medium för Google Play, företagets molntjänst som bland annat erbjuder appar, musik, filmer och böcker. Nexus 7 ställer därför inte in siktet på Apples Ipad, utan försöker snarare konkurrera med Amazons Kindle Fire. Amazon förväntas även uppdatera specifikationerna för Kindle Fire nästa månad.

IDG News 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar