söndag 24 juni 2012

I dag får din Metro-tidning liv – Metro

I dag får din Metro-tidning liv – Metro

Nu får din Metro-tidning liv

Framtiden är här. Från och med tisdag den 29 maj kan du läsa tidningen på ett helt nytt sätt. Med en enkel app får Metro liv, med kommentars-funktion, bilder, video och mycket annat.

Nu kan du läsa Metro på ett helt nytt sätt. Genom att hålla din mobil framför bilder i tidningen får du tillgång till bilder, ljud och video – direkt i din telefon.

► GÅ IN PÅ PLUS.METRO.SE OCH LADDA NER POINTCLOUD-APPEN
– Vi vill höja läsupplevelsen genom att koppla digitalt innehåll till tidningen. Det gör tidningen bättre för både läsare och annonsörer, säger Andreas Ohlsson, vd för Metro Sverige. 
Tekniken bakom PointCloud är avancerad – men för dig som användare är det enkelt. Gå bara in på plus.metro.se, ladda ner appen och börja peka. Vid starten fungerar det bäst med Iphone 4S och Ipadmodeller utrustade med kamera. I slutet av sommaren ska en Android-version släppas.  
Vad är det för skillnad mot en sån där fyrkantig streckkod man kan se i tidningar ibland?
–  QR-koder kopplar verkligheten till webben, men ger ofta en långsam och omständlig upplevelse. Med PointCloud kan innehållet visas direkt, utan långsamma mellansteg,  säger Petter Ivmark, vd för 13th Lab, som utvecklat appen
Genom samarbetet med Metro når PointCloud ut till 1,5 miljoner läsare varje dag.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar