tisdag 26 juni 2012

Konsumenterna flyttar allt mer till molnet - Computer Sweden

Konsumenterna flyttar allt mer till molnet - Computer Sweden

Analytiker spår att konsumenter lagrar en tredjedel av sitt digitala material i molnet 2016. En ganska stor ökning från dagens sju procent.

Det är önskemålet att dela digitalt material och komma åt det på flera enheter som kommer att motivera konsumenterna att flytta ut en tredjedel av sitt material till molnet till 2016, enligt analysföretaget Gartner.

Under 2011 lagrades omkring 7 procent av konsumenternas material i molnet och det beräknar Gartner kommer att växa till 36 procent 2016.

"Historiskt har konsumenter lagrat sitt material på sina datorer. Men när vi nu går in i post-pc-eran så använder konsumenterna flera enheter, där majoriteten är utrustade med kameror. Det här leder till en kraftig ökning av nytt användargenererat innehåll som kräver lagringsutrymme. Med framväxten av det personliga molnet kommer det här snabbväxande digitala materialet snabbt att flyttas från anslutna enheter ut i molnet", säger Shalini Verma, analytiker på Gartner i ett pressmeddelande.

Att allt fler skaffar smarta mobiler och plattor med kameror gör så att konsumenterna kan ta enorma mängder fotografier och videor. Gartner tror att konsumenternas globala lagringsbehov kommer att öka från 329 exabyte 2011 till 4,1 zettabyte 2016. Det här inkluderar material lagrat på datorer, smarta mobiler, plattor, hårddiskar, nätverksanslutna lagringservrar och molntjänster.

Huvuddelen av utrymmes som konsumenter behöver i molnet kommer sajter som Facebook att erbjuda. De ger gratis utrymme för att ladda upp bilder och videor.

Det genomsnittliga lagringsutrymmet per hushåll kommer att växa från 464 gigabyte 2011 till 3,3 terabyte 2016. Under första halvan av 2012 blev det brist på hårddiskar efter översvämningar i Thailand, något som ledde till en ovanligt hög tillväxt för molntjänster mellan 2011 och 2012.

Konsumenterna förväntas att först prova basutbudet som backupföretag erbjuder gratis på nätet. De här tjänsterna erbjuds via appar på plattor, smarta mobiler och bredbandsuppkopplade tv-apparater.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar