fredag 13 juli 2012

Billiga Android-mobiler lockar - Mobil.se

Billiga Android-mobiler lockar - Mobil.se
Mer än hälften av totala antalet mobilköpare i USA och de största marknaderna i Europa väljer nu Android-mobiler, enligt en ny undersökning. 
Det är analysfirman Kantar som kartlagt mobilinköpen som gjorts de senaste månaderna på de största marknaderna i Europa samt även titta på försäljningen i USA. Undersökningen visar på stora skillnader i olika länder men samtidigt en tydlig trend som gjort Android framgångsrikt på allt fler marknader.

- Många som köper sin första smartphone uppger "priset" och "multimediafunktionerna" som den största anledningen till att de väljer Androud, säger Dominic Sunnebo på Kantar i ett pressmeddelande.

Andelen sålda Android-mobiler under juni i år jämfört med juni förra året har ökat i alla undersökta länder förutom USA, där har den minskat från 57 procent till 50,2 procent. I Storbrittanien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien har marknadsandelarna ökat. Störst andel och den mest dramatiska ökningen finns i Spanien där Googles system gått från 41,3 procent till 84,1 procent. Italien har den lägsta andelen med 49,6 procent, men även har det skett en snabb ökning från 25,3 procent för ett år sedan.

Kantar nämner den brittiska marknaden som ett exempel på en marknad där kontaktkortsmobilerna blir allt vanligare och där enklare telefoner som Samsungs Galaxy Ace och Galaxy Y har varit framgångsrika. Det gäller främst ungdomar som köper sin första smartphone och som tidigare ofta valde Blackberry-mobiler.

- Smartphone-köpare är mycket mer lojala mot sina operatörer och mobiltillverkare än de som köper enkla mobiler, det visar hur viktigt det är att kunna fånga upp de som har vanliga mobiler när de börjar fundera på att byta upp sig.

Bli premiumläsare och prenumerera på Mobil
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar