måndag 16 juli 2012

Deploying Enterprise Private PaaS: Five Guidelines - Datamation

Deploying Enterprise Private PaaS: Five Guidelines - Datamation

Driftsätta Enterprise Privata PaaS: fem riktlinjer - Datamation
Det är viktigt att beakta frågor som infrastruktur oberoende och resursutnyttjande.
Enterprise IT synvinkel artikeln bidragit med Abraham Sultan
Cloud computing tycks vara överallt vi ser i dessa dagar, från framgångsrika SaaS företag Infrastructure as a Service leverantörer som Amazon. Framför allt har det varit en hel del aktivitet runt Platform as a Service (PaaS) och privata PaaS.
Som aktivitet börjar öka och fler alternativ finns tillgängliga på marknaden, blir det svårare att utvärdera alternativen. Att bidra till att ge en ram för utvärdering, här är min lista över fem bästa egenskaper att ha i åtanke vid genomförandet av ett företag privat PaaS lösning.
Använd dessa viktiga punkter för att hjälpa dig fatta beslut om vilken teknik som ska användas:


1) Infrastruktur Independence
Lock-in är en riktig moln problem, så att kunna välja var de vill utveckla och driva egna PaaS bör inte vara annorlunda - och det kan vara viktigare än du tror.
Förändringar i regelverk och marknadsförutsättningar kan kräva att du ändrar var du köra dina PaaS. Detta är ett område där problem som kostnadsbesparingar, statliga förordningar, prestanda och service tillgänglighet kan skjuta dig i en riktning en dag men en annan riktning nästa. Så se till att du kommer att kunna stanna oberoende och ställa in dina PaaS där du vill ha eller behöver!


2) Developer Produktivitetsvinster
Utvecklare produktivitetsförbättringar bäst mäts på två sätt: cykler en utvecklare inte längre avfall i övriga uppgifter som programdistribution och cykler en utvecklare sparar med avseende på att skriva kod för att uppnå ett visst resultat.
Se till att dina PaaS ger värde i båda dessa kategorier. Plattformen tjänster såsom ett rikt utförande runtime, distribueras caching, och budskapet förmedling är några viktiga system att leta efter. Dessutom, se till att PaaS ger en robust modell för att driftsätta och hantera dina applikationer. Fokusera på dessa två nivåer av värde kommer att se enorma produktivitetsvinster.
Senast, se till att dina befintliga investeringar i bibliotek och verktyg kommer inte att gå till spillo. Cloud paradigm kräver nya utvecklingstendenser, men centrala byggstenarna ska kunna återanvändas och du bör kunna dra nytta av de flesta om inte alla av dem med dina PaaS.


3) Ökad resursutnyttjande
Tack vare införandet av virtualiseringsteknik har vi kunnat pressa fler cykler av vår fysiska infrastruktur genom att utnyttja ledig kapacitet.
Intressant nog har vi fortfarande ännu inte träffa fysiska begränsningar utvinna ännu mer effektivitet: Nästa steg är att köra flera arbetsbelastningar i ett OS instans. Köra mer än ett enda arbetsbörda i 1 OS fall har ogillat med goda skäl, det har inte riktigt varit ett säkert sätt att garantera samlevnad applikationer i ett OS instans och ändå uppfylla rätt SLA krav kring tillgängliga resurser.
Så istället har IT-affärer förlitat sig på virtualisering för att mejsla ut en hel VM för varje applikation arbetsbelastning och låt OS hantera resten.
Detta mina vänner, är ett minne blott! Många av dagens PaaS alternativ erbjuda sant inom OS resurs isolering för att se till att arbetsbelastningar på ett säkert sätt kan samexistera i ett enda OS instans utan att störa varandra. Vidare kommer du också utnyttjande statistik på programnivå som inte är tillgängliga för hypervisor så att du verkligen kan börja få nästa generations användning på metallen. Du kan göra nya välgrundade beslut att du aldrig har kunnat göra förut!


4) Workflow töjbarhet och anpassning
Utnyttja tjänster och komponenter för din applikation kan vara en stor utvecklare produktivitet vinst, men du måste också se till att du utnyttja rätt tjänster för din organisation.
Till exempel din PaaS runtime kan erbjuda autentiseringstjänster men om du inte kan ansluta i önskad autentisering leverantör som din organisation använder så är det ganska meningslöst.
Likaså bör du kunna för att anpassa olika arbetsflöden i din PaaS runtime, som var att distribuera vissa arbetsbelastningar, specialiserade program behöver, ansökan kontrollkraven regler, etc.
Summan av kardemumman är att du inte vill ändra hur du gör allt bara för att du har fått en ny fin verktyg, du vill vara säker på att verktyget kan tillgodose dina tjusiga behov och öka dina processer för ökad avkastning på investeringen.


5) Deep Stack Support
Sist men inte minst finns djupt stack stöd. Det är verkligen ingen brist på yttrande om detta ämne. Några prenumerera på tanken att en PaaS erbjudande bör stödja mer bredd och mindre djup, medan andra, såsom mig, tror rika djupet men färre språk.
Min uppfattning är att för att korrekt uppfylla de övriga fyra PaaS kriterier med högsta möjliga värde, ett BIR strategi är det enda vägen att gå. Historien har visat att människor tenderar att plocka det bästa verktyget för jobbet i stället för ett verktyg som passar alla - i synnerhet i företag IT.
Dessutom är merparten av mjukvaruutveckling i företag IT kommer att ske i ett eller två språk, med en liten andel av utvecklingen sker i en myriad av andra språk. Så när du väljer dina PaaS se runtime att du inte lämnar något värde på bordet, och att du genomföra den lösning som ger dig mest valuta för pengarna, även om det innebär att du kommer att genomföra två eller tre olika PaaS alternativ för de olika runtime stackarna i din IT-organisation.

 
Abraham Sultan är grundare och vice vd för teknik vid Apprenda. Tidigare har han haft befattningar vid State University of New York (SUNY) Informz och Eden Communications. Han har en Bachelor of Science i datavetenskap från Rensselaer Polytechnic Institute, där han tog examen Cum Laude. Sultan är en frekvent talare och paneldeltagare vid branschevenemang.Taggar: cloud computing, Enterprise IT, PaaS


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar