fredag 31 augusti 2012

VMware leverera säker data till alla enheter - Computer Sweden

VMware leverera säker data till alla enheter - Computer Sweden

VMware har presenterat en ny mobilplattform, Horizon Suite, där man smidigt och säkert ska kunna använda smarta telefoner och surfplattor för att komma åt allt som finns på kontoret.

VMwares teknikchef Steve Herrod
VMwares teknikchef Steve Herrod presenterar Horizon Suite under VMworld. Foto: VMware.

Det har länge funnits produkter som gör det möjligt att hämta hem virtuella bilder av serverbaserade program och filer till en surfplatta eller telefon. Men VMware anser sig ha kommit lite längre när man nu visar upp produkten Horizon Suite som ska göra det både enkelt och säkert att komma åt affärssystem och liknande via både privata enheter och sådana som arbetsgivaren tillhandahåller.

Det hela går till så att it-administratören kapslar in programmen i en virtuell ”låda” skapad i virtualiseringsplattformen Vsphere. Här görs programmen tillgängliga via den centrala administrationsplattformen där man även kan bestämma vilka användare som ska få tillgång till produkterna.

Sedan tidigare har VMware använt plattformen View för denna typ av arbetsflöden och VMware betonar att Horizon Suite är en vidareutveckling av denna produkt. Men Horizon Suite ingår i ett större molnprojekt kallat Project Octopus som tar ett bredare grepp kring distribution av webbaserade tjänster.

Företrädare för VMware sticker inte under stol med att Citrix satsningar på detta område är en förebild och lovar att Horizon Suite kommer att stödas i Citrix Xenapps.

Under sitt anförande på konferensen VMworld i San Francisco säger VMwares teknikchef Steve Herrod att Horizon Suite blir den första produkten som täcker in alla behov som den mobila arbetsstyrkan kan tänkas behöva.

Exklusivt material för CS Prenumeranter
Sparar med utbyggt moln
Alfa Laval bygger ut molnet till allt fler av sina anläggningar. Med logistiktjänsten Kontrolltornet hanteras nu dubbelt så många order per år, berättar projektledaren Martin Degn.

Taggar Powered by Saplo Vmware Citrix Xenapps Vsphere Vmworld San Francisco Steve Herrod Horizon Suite Project Octopu 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar