onsdag 19 september 2012

Enterprise Systems – Best Practices for Implementing a Private Cloud (Part 2 of 2)

Enterprise Systems – Best Practices for Implementing a Private Cloud (Part 2 of 2)

I den andra delen av vår tvådelade serien undersöker vi värdet av principbaserad optimering i privata moln.

    
2012/09/17
Av Rob Clyde
Förlora inte ditt jobb
Ingen syftar till att förlora sina jobb när de startar ett privat moln projekt. Däremot kan det hända lätt om du går om ditt projekt på fel sätt. I den första delen av denna serie, diskuterade vi vikten av användningen redovisning privata molnet implementeringar. I denna artikel kommer vi att diskutera varför principbaserad optimering är avgörande för privata moln framgång.
Stående på en jättes axlar
Den har en lång historia av automatisering. På 1880-talet, var Herman Hollerith mekaniska tabulatorn, utan tvekan den första IT-system, utformat stämma folkräkning resultat, automatisera en mödosam manuell process. Sedan dess har IT-system automatiseras mer av våra liv, förbättra produktiviteten och samtidigt spara tid och pengar.
Privata moln är den senaste generationen av denna fortsatta utveckling. Privata moln automatisera processen med proviantering servrar, sätta makten i händerna på användare som helt enkelt begära en ny tjänst med några få musklick via en självbetjäningsportal.
När en användare begär en tjänst, instansierar den privata moln en eller flera virtuella maskiner att tillhandahålla denna tjänst. Dessa virtuella maskiner skapas från en pool av tillgängliga hypervisorer körs på fysiska servrar.
Världen är inte statisk
En privat moln ledningssystem måste besluta om att fördela de begärda virtuella maskiner. De flesta system att fördela de virtuella maskiner på den första hypervisor tillgängliga och stannar vid detta. Det verkar fungera bra början, men bryts ner med tiden, som vi skall se.
Inget IT-system är statisk och privata moln är inget undantag. Användarna ständigt starta och stoppa tjänster. Tjänsterna själva går igenom perioder av hög och låg belastning, och hårdvaran miljön alltid förändras: maskiner misslyckas medan nya maskiner läggs till och andra avvecklas. En enkel en-gång tilldelning helt enkelt inte kan hantera denna verkliga dynamisk miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar