fredag 30 november 2012

10 steg för att fixa den mobila säkerheten - CIO Sweden

10 steg för att fixa den mobila säkerheten - CIO Sweden

Mobil säkerhet är ett växande problem som många CIO:er brottas med. Säkerhetsföretaget Sophos har släppt tio råd för säkra mobiler.
 
1 Ha en BYOD-policy och se till att den följs
Att anställda använder egna mobiler, alltså bring your own device (BYOD) kan vara bra. Men då måste ni ha en policy för hur säkerheten hanteras och se till att den efterlevs.

2 Utbilda de anställda inom mobil säkerhet
Känner era anställda till att mobiltelefoner och surfplattor löper samma säkerhetsrisker som datorer? Utbilda personalen om de risker som finns.

3 Håll operativsystemen uppdaterade
Vissa tillverkare och operatörer blockerar uppdateringar av operativsystem för att gynna sina egna syften. Håll er till leverantörer som uppdaterar operativsystemen.

4 Erbjud säker uppkoppling
Öppna trådlösa nätverk är mumma för cyberbrottslingar. Se till att erbjuda era anställda säkra VPN-kopplingar.

5 Ta kontroll över apparna
Var inte rädda för att begränsa varifrån de anställda kan ladda ner mobil-appar. Tillåt bara källor som ni bedömer vara pålitliga.

6 Skaffa antivirus-program
Android är den populäraste plattformen, vilket också gör den till den största måltavlan för virus och spionprogram. Se till att de anställda skyddar sina mobiler med de senaste säkerhetsprogrammen.

7 Förhindra jailbreaks
Se till att era anställda inte jailbreakar sina mobiler – alltså låser upp dem och därmed undviker exempelvis säkerhetsbegränsningar.

8 Använd kryptering
En mobil kan lätt tappas bort eller stjälas. Därför är det viktigt att skydda sina data genom kryptering och bra lösenord.

9 Erbjud molnlösningar
Erbjud de anställda en säker molnbaserad lagringstjänst, så undviker ni att mindre säkra konsumenttjänster används.

10 Tumma inte på reglerna
Ställ inte upp på att kompromissa med era regler för att ge användarna större frihet. Om en mobil eller surfplatta inte uppfyller säkerhetskraven ska den inte släppas in på företagets nätverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar