Under Mobile World Congress i Barcelona i februari visade Huawei upp en ny sida. Istället för en armada av budgetmodeller fanns där även ett flaggskepp med egenhändigt tillverkade komponenter och specifikationer som konkurrerar med mobiler från både LG och Samsung. Flaggskeppet heter Ascend D1 Quad XL och släpps nu i Sverige.

Ascend D1 Quad XL har en 4,5-tums ips-skärm med 1 280 x 720 pixlar i upplösning. Chipsetet i mobilen heter Huawei K3V2 och har en fyrkärnig processor på 1,4 GHz med 1 GB ram-minne. Det finns 8 GB ledigt utrymme och plats för Micro sd-kort om det inte skulle räcka. En kamera på 8 megapixlar sitter på baksidan tillsammans med en led-blixt, och Android Ice Cream Sandwich heter operativsystemet.

Huawei stoltserar med ett batteri på 2 600 mAh som ska ge telefonen lång batteritid. 4 500 kronor landar prislappen på, så Huawei placerar sig inte alltför långt från sina rötter bland de billiga mobilmodellerna. Vi kommer i ett framtida test berätta hur väl Huawei lyckas leka med de stora spelarna, håll till godo.