måndag 28 januari 2013

Bittorrent utmanar Dropbox - Computer Sweden

Bittorrent utmanar Dropbox - Computer Sweden

Med ny teknik för synkronisering ska Bittorrent Inc konkurrera med populära molntjänster som Dropbox. Bittorrent Sync som tjänsten kallas funkar bäst för den som vill dela riktigt stora filer.

Bittorrent är inte längre bara för att hämta hem stora filer. Med Bittorrent Sync vill företaget bakom tekniken, Bittorrent Inc, att du ska använda deras teknik också för att synkronisera stora filer mellan dina egna eller kollegornas datorer. Liknande teknik används redan av företag som Twitter och Facebook för att hålla stora mängder data synkroniserad mellan olika servrar men nu blir Sync tillgängligt också för privatpersoner.

Till skillnad från tjänster som Dropbox och Skydrive så finns ingen lagring i molnet i Bittorrent Sync, men å andra sidan finns heller ingen begränsning utöver storleken på din hårddisk.

Företaget varnar för att Sync fortfarande är i en mycket tidig version och att det kan förekomma problem. Men enligt sajten Torrentfreak som testat tjänsten är den relativt lätt att använda.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar