lördag 26 januari 2013

Här ser proffsen klipp

Här ser proffsen klipp

Annons till FB ?
Hej!

Jag har ett comhem-HDTV-Abbonemang, som jag överlåter för HALVA kostnaden, 124 kr per mån! Bindningstid till Januari-April 2014. Därefter 248 kr per månad.

M8 Medium 8 Favoriter.
Ex (Eurosport, Animal Planet, Discovery, TV4-Film, TCM, Travel Channel, CNN, BBC World News) mm.
Kostar ca 124 kr i månaden.

Ingen kostnad för överlåtelsen!
--------------------------------

Tillväxtmarknader Aktiemarknaderna i Asien erbjuder bäst möjligheter för investerare just nu. Det anser analytikerna på Söderberg & Partners som även hissar svenska storbolag med exponering mot öst. 

Allt fler faktorer talar för att 2013 blir ett bra år för aktier, enligt Söderberg & Partners nya investeringsrapport. Signaler om vändning för flera draglok i världsekonomin inger hopp, inte minst i Kina och Tyskland. Ett väntat uppsving för den globala tillväxten och ökad riskvilja bland investerare är andra gynnsamma faktorer.
Asien pekas ut som regionen med störst möjlighet för aktier. Framför allt är det värderingarna som framstår som attraktiva i jämförelse med övriga marknader, enligt analysen. Börserna i Kina anses ha särskilt stor potential.

– Värderingen på kinesiska aktiemarknaden är cirka 20 procent lägre än det historiska snittet, säger Matthias Gietzelt, analytiker på Söderberg & Partners.
Någon hårdlandning för den kinesiska ekonomin, vilket befarats av många, är inte aktuellt. Det är Söderberg & Partners bedömning. Istället väntas BNP-tillväxten plana ut på nivåer kring 8 procent. Reformer som gynnar konsumtionen kan ytterligare driva på landets ekonomi, vilket i sin tur gynnar aktiemarknaden.
Investeringsmöjligheterna i Asien, med Japan exkluderat, får betyget åtta på en niogradig skala. Hoten på lång sikt gör att Japan, som varit en börsvinnare den senaste tiden, istället rangordnas lägst av marknaderna i analysen.
Stockholmsbörsen bedöms däremot ha stor potential i år. Här ser analytikerna en uppsida på 20 procent, i ljuset av hög direktavkastning och stor export till tillväxtmarknaderna. I analysen listas flera placeringsförslag med ”intressant exponering”:
  • Verkstadsbolaget ABB, där tillväxtmarknaderna står för så mycket som 50 procent av omsättningen. Utökad kapacitet genom hela världekedjan driver efterfrågan från tillväxtländerna.
  • Sektorkollegan Atlas Copco, vars största marknad är Kina och som är stor bland övriga BRIC-länder. Bolaget visar styrka med god orderingång och stabila marginaler.
  • Säkerhetsbolaget Autoliv, som fortsätter att ta marknadsandelar i Kina och har en stark ställning i övriga BRIC-länder. Ökad säkerhetsmedvetenhet pekas ut som en global trend.
  • Lastbilsjätten Volvo, som redan har sin tyngdpunkt i Kina och Brasilien men exponeringen blir allt större.
  • Strålknivstillverkaren Elekta, där värderingen lockar och en möjlig brasiliansk stororder utgör trigger i aktien. 
Joakim Petersson, joakim.petersson@privataaffarer.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar