torsdag 17 januari 2013

Hdmi-adapter gör varje skärm till virtuell pc - TechWorld

Hdmi-adapter gör varje skärm till virtuell pc - TechWorld

Med mus och tangentbord kopplad till en ny hdmi-sticka från Dell kan du göra vilken skärm som helst till en dator med fjärråtkomst.

Affärsenheten Dell Wyse har presenterat Project Ophelia, vilket i praktiken ska bli ett billigt sätt att göra vilken stor skärm som helst till en virtuell dator och köra Android-appar eller fjärransluta till molntjänster och datorer.

Enheten som kör Andrlid 4.0 ansluts till skärmens hdmi-port och har uttag för tangentbord och mus. Anslutning till nätet görs via wifi eller bluetooth och möjliggör fjärranslutning till en annan dator.

Enheten ska alltså göra det enklare att koppla upp sig oavsett var du är, men några frågetecken finns redan vid horisonten.

Många hotellrum har hdmi-utrustade tv-apparater men även om hdmi-enheten är liten behöver du fortfarande släpa på tangentbord och mus. Om tv-apparaten inte är mhl-kompatibel (mobile high definition) krävs dessutom en usb-anslutning för strömförsörjning. Dessutom tillkommer det faktum att många billigare surfplattor bjuder på liknande funktioner reda nu, med bättre portabilitet.

Det återstår därför att se hur bra Dell lyckas med Project Ophelia. Enheterna tros kosta under 650 kronor vid lansering, men något datum är ännu inte utannonserat.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar