torsdag 17 januari 2013

IPTV | Bredband2

IPTV | Bredband2

Bredband2 erbjuder, i samarbete med Canal Digital, IP-TV i exklusiva nät! Du får inte bara tillgång till ett omfattande kanalutbud, du kan även titta på dina favoritfilmer via nätet, helt lagligt, genom tjänsten On Demand.

Läs mer om tjänsten nedan och på Canal Digitals hemsida.

Digital-TV via IP-TV

Med Canal Digital får du tillgång till riktig digital-TV genom IP-TV. Du får även tillgång till tjänster via vilka du kan hyra film direkt i hemmet.

HDTV

Canal Digital var först ut i Sverige med HDTV-sändningar. Nu kan du som är IP-TV-kund hos Canal Digital även uppleva högupplöst TV via ditt bredband.

Intresserad av IP-TV?

Klicka på loggan för att se om IP-TV är tillgänglig på just din adress.

http://blogg.bredband2.com/content/iptv-en-ny-form-av-television

IPTV är ett ämne som det pratats om i många år nu men som ännu inte slagit igenom riktigt stort. Bland annat har den höga hastighet och stabilitet som krävts av leverantörerna inte varit tillgänglig i tillräckligt stor skala. Det har dock ändrats nu när fler och fler fått tillgång till snabba uppkopplingar.
Som namnet antyder är IPTV television som distribueras över IP-baserade nätverk. Fiber lämpar sig bra för att leverera denna typ av tjänst eftersom den ökade trafikmängden och det faktum att tjänsten är väldigt känslig för paketförluster, gör att hastighet och stabilitet blir extra viktigt.
Förutom traditionella tv-tjänster innefattar tjänsteutbudet även:
  • Video on demand (VOD). Du själv kan välja ett program och när du vill se det.
  • Pay-per-view (PPV). Låter dig välja ett program och när du vill se det.
  • Möjlighet att pausa och spola i programmet.
Kanalpaketen blir ofta större med IPTV. Våra samarbetspartners United Television Limited och Continental Satellite Channel Smart IPTV AB har flera hundra kanaler i sitt utbud, bland dem många kanaler från arabiska länder men även sportkanaler med engelska kommentatorer. För att tjänsterna ska fungera behöver man en box, ett abonnemang från våra partners samt en vass uppkoppling - något vi på Bredband2 såklart erbjuder.

För att IPTV ska fungera krävs i de flesta fall att din TV är kopplad mot en IPTV-box. Den ser ut ungefär som en vanlig digital-TV-box men har en nätverksport istället för en antenningång. Här till höger ser du hur våra partners boxar ut.
Principen bakom själva distributionen är för IPTV en helt annan än den för marknät eller kabel-TV-nätet. Signalen i en traditionell TV-sändning innehåller redan från början alla program, men beroende på vad du betalat för kan du bara låsa upp och få tillgång till vissa program i den signalen. När det gäller IPTV så tar mottagaren bara emot ett program åt gången, och programmen ligger utspridda på olika servrar.

Integritetsfrågan
Med IPTV finns i praktiken samma möjligheter att spåra och kartlägga användare som för närvarande finns via Internet (med t.ex. cookies). Riktad marknadsföring, målgruppsanpassning, personliga erbjudanden och liknande är fullt möjligt, men inte en realitet riktigt än. Det är högst sannolikt att detta kommer att bli verklighet, men när det sker är fortfarande en öppen fråga. Om denna utveckling är positiv eller negativ råder det delade meningar om, men samma integritetsfråga som för närvarande diskuteras kring Internet blir nu aktuell även i detta fall.
Har du några åsikter eller tankar kring IPTV? Använder du det för tillfället och vad tycker du då om tjänsten? Dela dina åsikter!

Kommentarer

Har ni IPTV till era abonnenter? och vilken hastighet ska det vara MINST för att bilden inte ska hänga sig ?

Du behöver minst 1-2 mg bit för att köra boxen utan att bilden ska hacka.
www.smartiptv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar