tisdag 15 januari 2013

Många frågor inför Facebook-event - Computer Sweden

Många frågor inför Facebook-event - Computer Sweden

En telefon? En app? Ett nytt hus? Spekulationerna kring vad Mark Zuckerberg presenterar ikväll är vitt skilda.

19:00 svensk tid har Facebook kallat till ett pressmöte. Om vad har företaget inte sagt, det enda som står i inbjudan: "Kom och se vad vi bygger".

Förstås har spekulationerna tagit rejäl fart - och Facebooks aktiekurs har stigit inför presentationen. Det som ligger närmast till hands att gissa på är en Facebook-mobil, något som det pratats om länge. Men analytiker tror inte att det är en lur som Mark Zuckerberg tänker visa.

– Om jag skulle gissa tror jag att det har att göra med annonsplattformen. Jag är inte övertygad om att det är en telefon, säger Brian Pitz, analytiker på Jefferies & Co, till Reuters.

Samtidigt har amerikanska teknikmedier rapporterat om rykten inifrån Facebook som gör gällande att det trots allt är en telefon som ska presenteras.

Andra källor pratar om en version av Facebook Messenger för Ipad, vilket ser troligt ut men som knappast skulle vara ensam stjärna på en lanseringsträff av det här slaget. Ytterligare ett rykte talar om en egen sökmotor, något Mark Zuckerberg tidigare sagt att företaget förr eller senare kommer att bygga.

En sista spekulation är att inbjudan ska läsas bokstavligt. Facebook pratade redan i somras om planerna på ett nytt campus i Menlo Park, ett bygge ritat av stjärnarkitekten Frank Gehry. Skulle detta vara kvällens nyhet lär det hela klassas som ett enormt antiklimax.

Computer Sweden bevakar Facebooks pressträff, med start 19:00.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar