tisdag 29 oktober 2013

Så får du fler prenumeranter – snabbare

Så får du fler prenumeranter – snabbare

Det finns en grundläggande sanning inom all e-postmarknadsföring: ju fler adresser med hög kvalitet du skickar till, desto bättre resultat får du. Det ger dig fler klick, ökad försäljning, fler anmälningar, fler nedladdningar – mer av det du vill ha.


Det är därför inte överraskande att arbetet med att öka antalet prenumeranter har hög prioritet hos många marknadsförare.

Tyvärr finns det ingen magisk formel som snabbt och enkelt hjälper dig att bygga upp en stor lista med bra adresser. Men det finns många saker du kan göra för att förbättra din strategi och för att utveckla ett arbetssätt som hjälper dig att skaffa fler nya prenumeranter.

Vi har valt att fokusera på fem steg, det första presenterar vi i artikeln.
Ladda ner hela artikeln här


Steg 1. Granska ditt nuvarande system för att samla in adresser

Börja med att göra en förteckning över alla sätt du använder för att samla in e-postadresser, så att du kan utvärdera hur de fungerar. Prenumerationsformulär och andra system startas och glöms sedan ofta bort i månader eller till och med år – du kanske inte ens vet om de slutat fungera.

Testa varje enskild metod manuellt genom att skriva in en e-postadress och kontrollera att den verkligen läggs till på adresslistan.

På din webbplats bör du exempelvis:

  • Kontrollera att alla prenumerationslänkar går till rätt sida
  • Se till att alla prenumerationsformulär fungerar och att adresser läggs till i rätt databas
  • Se över samtliga formulär, även de som är integrerade i försäljningsprocessen, vid nedladdning av broschyrer eller liknande aktiviteter
  • Kontrollera att bekräftelsesidor visas och att bekräftelsemail skickas (och att de är uppdaterade)
  • Testa så att funktioner som används för att låta prenumeranterna ändra inställningar eller avsluta sin prenumeration fungerar
Redan här finns det säkert en del förbättringspotential!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar