torsdag 31 oktober 2013

"Våra identiteter ägs snart av bolag" - Säkerhet24

"Våra identiteter ägs snart av bolag" - Säkerhet24

  Vår oförmåga att stå emot attacker och att vi mycket snart har förlorat kontrollen över våra identiteter är två saker som oroar Tim Belcher, teknikchef på säkerhetsföretaget RSA.

(Säkerhet24/Amsterdam)

Det pessimistiska budskapet vid öppnandet av den stora säkerhetskonferensen RSA Conference 2013 bekräftas av RSAs teknikchef.

– Vi kan inte säga hur framtidens inträngsförsök kommer att ske. Det enda vi kan säga med säkerhet är att det kommer nya former, säger Tim Belcher.
Ett sätt att stå emot är att använda metoder och produkter som på ett tidigt stadium synliggör attacker.

– Då räcker dagens SIEM-system inte till.

På frågan om vad som gör honom rädd när han ser dagens och morgondagens hotbild, så passar han först och undrar om han verkligen ska bjuda den antagonistiska sidan på sitt svar. Efter en stund blir hans svar att han räds de alltmer avancerade manipulationerna av centrala finansiella system.

– De två senaste åren har banksystem råkat ut för ovanligt många bedrägerier. Det är oroväckande när hoten börjar röra sig på en nivå där vi inte kan stoppa dem.

Han oroas också över att medborgarna är på väg att tappa möjligheten att kontrollera sina identiteter.

– Om utvecklingen fortsätter så ägs de personliga identiteterna snart av företag som Google, Apple och Facebook. Det skrämmer mig också.
Han tillägger också att i fallet Facebook, så ger individerna bort sina identiteter frivilligt.

– Överhuvudtaget har vår bransch tappat mycket mark, men om man är optimist kan man hoppas att den går att ta tillbaka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar