måndag 7 oktober 2013

Veckans hetaste appar och tjänster - Computer Sweden

Veckans hetaste appar och tjänster - Computer Sweden

Din webbsida på Dropbox

Här är en intressant tjänst för dig som snabbt och smidigt vill lägga upp ett utkast till en webbsida, utan att för den sakens skull "gå live". Brace.io kopplar din webbsida till Dropbox. Logga in, ange länken och det är bara att redigera loss för glatta livet. Du måste i dagsläget ha en invite för att kunna använda tjänsten, men den behöver inte komma som en rekommendation från någon betatestare, utan du kan ansöka på hemsidan. 

Bjussa med luren

Tänk Wrapp, fast nischat på värdebevis för restauranger och krogar, ungefär. Det är tillsammans med en leverantör av kassasystem för restauranger som appen Intreat lanseras. Kortfattat så går det ut på att du kan bjuda din vän på en drink, en öl eller en kaffe via appens meny, förbetald med ditt kreditkort, via Wywallet, Seqr eller sms. Bara att välja kompis, stad, krog och dryck och så får din kompis en qr-kod skickad till sig. Restaurangen skannar qr-koden och saken är biff. Än så länge är utbudet av krogar med stöd för qr-avläsning minst sagt begränsat, men tjänsten lovar gott inför framtiden. Appen är gratis och finns för både IOS och Android.

Virtuell cityweekend

Virtual Reality-brillorna Oculus Rift har sannolikt inte passerat dig obemärkt förbi. Om du tyckt att det varit lite för tyst om dem på senare tid, så kan vi glädja dig med den här sköna webbtjänsten kallad Oculus Google Street View.

Det är precis vad det låter som - du knatar omkring i valfri stad i världen där Google har varit framme med sin kamerabil och plåtat omgivningarna. Vrider du på huvudet hänger Street View givetvis med. Nästan som på riktigt, ju.

Aldrig mer telefonkö

Om du inte använt Supportway tidigare bör du kika närmare på tjänsten. Framför allt som app i telefonen blir den nämligen snabbt oumbärlig. De företag vars kundservice- och supportavdelningar är anslutna (och det är faktiskt hyfsat många) ringer då upp dig så fort de kan, snarare än att du ska behöva sitta och vänta i supportkö. Dessutom kan du betygssätta varje kundservice. Finns för både Iphone och Android.

Autokoll på privatekonomin

Appar som gör anspråk på att hålla koll på din privatekonomi finns det gott om. De kräver dock disciplin i nio fall av tio. Det här är det tionde fallet.

Med Tink kopplas dina bankkonton och kort till appen, så hela förfarandet är automatiskt och lämnar inget utrymme för fusk. Du får tydlig statistik på hur du använder dina pengar per dag, vecka eller månad. Det kan säkerligen bli ett bryskt uppvaknande för många. Endast för Iphone än så länge, men Androidversionen är på gång.

Smart bloggverktyg för e-handlare

Twingly har hittat på en rätt kul tjänst för den som pysslar med e-handel. Eftersom bloggar blir allt viktigare som sociala förtroendebärare lanserar man nu en Blog Manager.

Den letar automatiskt upp relevanta blogginlägg för de produkter som användaren säljer och länkar tillbaka till bloggen. Blog Manager visar även statistik över vilka som skriver om användarens produkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar