torsdag 28 november 2013

7 appar som låter dig lämna kontoret

7 appar som låter dig lämna kontoret

Att du lämnat kontoret betyder inte att världen omkring dig stannar. Med de här apparna får du full koll på läget även när du är mobil.

1. Hootsuite – full social koll

Vi tar det direkt. De sociala nätverken är viktiga för oss. Utöver bilder på tjusiga middagar och solnedgångar händer det saker här som vi behöver ha koll på. För att slippa hoppa omkring mellan nätverkens egna appar – installera Hootsuite. Då får du koll på det mesta från Facebook och Twitter till Instagram och Linkedin. Appen finns för IOS och Android.
Appen Glympse

2. Glympse – jag kommer, jag kommer

Du är på väg. Lite sen, kanske. Men på väg. För att slippa sms och samtal med frågor om när du kommer till mötet, var du är och hur det går – skicka dem en Glympse via sms eller mail. De som väntar dig får då en länk där de kan följa dig och de ser både din geografiska position och din hastighet. Glympse finns för IOS, Android och Windows Phone.
Appen Omni

3. Omni – Nyhetstjänst i elitklass

För somliga av oss är koll på nyhetsflödet kritiskt. Och den nya svenska nyhetsappen Omni är oerhört kompetent. Tänk ”Google News men bra istället för dålig”. Finns i nuläget bara för IOS och dessutom för betatestare men väntas nå App Store om några veckor.
Läs apptips 5 till 9 på nästa sida!

4. Ithoughts – mindmapping på fickan

Med Ithoughts kan du jobba mobilt med dina idéer och tankar. Tankarna får svälla ut hur långt som helst, här saknas kollegieblockets begränsningar. Och du kan lagra din mindmap i molnet, dela med dig av tankarna via sociala nätverk eller spara till Powerpoint. Finns bara för Ios men kika på Mindjet Maps för ett bra alternativ till Android och Brainstorming för Windows Phone.
Appen Skydrive

5. Skydrive – upp i Microsofts moln

Många av oss använder Microsofts tjänster varje dag. Att ha Skydrive installerat gör vardagen lättare. Nya Office-program sparar automatiskt dina dokument till Skydrive och du lägger förstås annat där också, exempelvis bilder och video. Skydrive-appen finns för IOS, Android och Windows Phone.
Appen Google Drive

6. Drive – Allt för Google-användaren

I Google Drive lagrar du allt. Inte minst om du använder Gmail, Docs och kalkylblad. Du delar dessutom enkelt dokument med gruppmedlemmar och självfallet synkroniserar du dina dokument över dina enheter. Finns för IOS, Android och Windows Phone.
Appen Fantastical

7. Kalendern – den essentiella

Kalenderappar finns det tretton på dussinet av. Många är inte särskilt bra. Men Fantastical är inte en av dem. Ursprungligen ett OS X-program som sedan något år finns för IOS. Du kan tala in bokningar(på bland annat engelska, men inte svenska), appen synkar mot andra valfria kalendrar och allt ser bra ut och fungerar som du väntar dig. Till skillnad från många kalenderappar. För Android kan Acalendar eller Jorte vara värt en titt och för Windows Phone är Chronos ett givet val.

Läs mer om samma ämne

Guide: Smart fildelning med kollegorna
Bli mer effektiv med Ipad på jobbet
Hur smart är ditt företag? Testa nu
.....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar